6 ΛΑΘΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ - ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΛΙΠΟΥΣ

fat burning food recipes

ΛΑΘΟΣ Νο 1: Ασκήσεις απομόνωσης  για μία συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα.
Εκτελώντας ασκήσεις απομόνωσης όπως για παράδειγμα κάμψεις αγκώνων σε τροχαλία για δικέφαλο ή kick backs για τρικέφαλο, απλά μένετε πίσω. Ασκήσεις τέτοιου είδους οι οποίες απευθύνονται σ’ ένα μυ κάθε φορά δεν ενεργοποιούν αρκετές μυϊκές ίνες για να αποκτήσετε μυϊκή μάζα αλλά ούτε και δαπανούν

αρκετή ενέργεια ώστε να μεγιστοποιήσετε την κατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μην επιμένετε λοιπόν να κάνετε τα συνηθέστερα λάθη σχετικά με την προπόνηση απώλειας  λίπους.

ΛΑΘΟΣ Νο 2 : Μεγάλο μέρος προπόνησης αφιερωμένο σε μηχανήματα αντί για ελεύθερα βάρη.
Τα όμορφα και επώνυμα μηχανήματα μπορεί να κάνουν ένα γυμναστήριο να δείχνει μοντέρνο και προσεγμένο αλλά το μόνο πράγμα που μπορούν να προσφέρουν είναι να καθίσουμε για να δέσουμε τα κορδόνια μας ή να ξεκουραστούμε ανάμεσα στα σετ μίας δυνατής προπόνησης. Από τη στιγμή που μας ενδιαφέρει η απώλεια λίπους κάθε ώρα και στιγμή, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, η ενασχόληση με τα μηχανήματα θεωρείται απλά χάσιμο χρόνου. Τις περισσότερες φορές τα σταθερά μηχανήματα εμποδίζουν το σώμα να λειτουργήσει με το φυσιολογικό τρόπο που θα έπρεπε να λειτουργεί,  περιορίζοντας  το πλήρες εύρος κίνησης  ενώ παράλληλα τίθεται και θέμα τραυματισμού λόγω κακής κατασκευής η ρύθμισης από εμάς τους ίδιους. Το περιορισμένο εύρος κίνησης έχει σαν συνέπεια, όπως αναφέραμε και πρωθύστερα, τη  μικρότερη ενεργοποίηση μυϊκών ινών και την ελάχιστη κατανάλωση θερμίδων.

ΛΑΘΟΣ Νο 3: Παρατεταμένη αερόβια προπόνηση
Ένα βασικό από τα συνηθέστερα λάθη σχετικά με την προπόνηση απώλειας  λίπους.  Φυσικά είναι απαραίτητο να κάνουμε αερόβια προπόνηση από τη στιγμή που μας ενδιαφέρει να χάσουμε βάρος και να κάψουμε λίπος ΑΛΛΑ υπάρχει πάντοτε ο σωστός και ο λάθος τρόπος για την προπόνηση αυτή.  Όσοι από εσάς κατά το παρελθόν έχετε περάσει ώρες ατελείωτες στο διάδρομο ή στο ποδήλατο γνωρίζετε πολύ καλά ότι η αναλογία προσπάθειας/αποτελέσματος δεν είναι και η καλύτερη. Δοκιμάστε ένα πρόγραμμα τύπου interval, παίξτε με τις εναλλαγές της έντασης και προσπαθήστε να μην υπερβείτε τα 30 λεπτά συνολικού χρόνου. Εάν ο χρόνος σας μέσα στη μέρα είναι περιορισμένος μοιράστε τη διάρκεια των 30 λεπτών σε 2 προπονήσεις των 15 λεπτών για παράδειγμα πρωί και απόγευμα. Τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν.

common mistakes about fat burning02

ΛΑΘΟΣ Νο 4: Χιλιάδες επαναλήψεις σε ροκανίσματα κοιλιακών για να αποκτήσετε 6-pack.
Αν αγωνίζεστε  με σκοπό να αποκτήσετε το πολυπόθητο 6-pack με ροκανίσματα κι άλλες ασκήσεις κοιλιακών σταματήστε σήμερα κιόλας. Όσα  σετ –επαναλήψεις και παραλλαγές των εν λόγω ασκήσεων και να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα του προγράμματος σας, ο διαχωρισμός των κοιλιακών σας δεν πρόκειται να αλλάξει και το κυριότερο  δεν πρόκειται να κάψετε λίπος, ειδικά από τη συγκεκριμένη περιοχή. Το μυστικό είναι να καταφέρετε να κάψετε συνολικά το επιπλέον σωματικό λίπος σας και κατά συνέπεια με τον τρόπο αυτό να χαθεί και το τοπικό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς. Για την ακρίβεια, όταν γίνεται λόγος για μία καλοσχηματισμένη κοιλιά οι ασκήσεις που θα έπρεπε να σας ενδιαφέρουν δε θυμίζουν καθόλου κοιλιακούς.

common mistakes about fat burning03

 
ΛΑΘΟΣ Νο 5: Ίδιο πρόγραμμα όλη τη χρονιά ή ακόμα χειρότερα, το ίδιο με προηγούμενες χρονιές.
Επαναλαμβάνοντας το ίδιο ασκησιολόγιο  για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα πράγμα είναι σίγουρο: ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ. Σίγουρα σε κάποιους αρέσει η ρουτίνα και η γυμναστική από συνήθεια αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούν να έχουν και απαιτήσεις από μία τέτοια πρακτική . Το προπονητικό πρόγραμμα πρέπει να αλλάζει και μάλιστα συχνά. Η καλύτερη στιγμή για να γίνει αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα το προπονητικό επίπεδο, ο στόχος αλλά και το επίπεδο των προσαρμογών που επιτεύχθηκε από το προηγούμενο πρόγραμμα. Αυτό θεωρείται σκόπιμο για το λόγο ότι το σώμα μας έχει την ικανότητα να δημιουργεί γρήγορα προσαρμογές από την άσκηση και όταν επέλθει  σταθεροποίηση, η πρόοδος  σταματά. Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο  γυμναστή με γνώσεις στην προπονητική και το σχεδιασμό προγραμμάτων, προκειμένου να έχετε το δικό σας εξατομικευμένο πλάνο προπόνησης και παρακολούθηση όποτε κρίνεται απαραίτητο.

common mistakes about fat burning04


ΛΑΘΟΣ Νο 6:  Σπατάλη χρόνου στο γυμναστήριο
Τα συνηθέστερα λάθη σχετικά με την προπόνηση απώλειας  λίπους κλείνουν με το σοβαρό θέμα της ποσότητας έναντι στην ποιότητα. Μεγάλης διάρκειας προπονήσεις (πάνω από 1,5 ώρα) δεν  προσφέρουν καλύτερα ή γρηγορότερα αποτελέσματα. Αν είστε κατάκοποι μετά από μία πολύωρη προπόνηση και με το πέρασμα του χρόνου βλέπετε το σώμα σας στάσιμο τότε έχει έρθει η ώρα να αναζητήσετε την ποιότητα έναντι της ποσότητας.

Θέλετε περισσότερα; Απλά εγγραφείτε...

Μείνετε συνδεδεμένοι

FitnessMania.gr

Επικοινωνήστε