ΕΤΗΣΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΛΑΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

personal-training02

Το πιο σημαντικό στοιχείο για την ανταπόδοση των προσπαθειών σας από την διαδικασία της προπόνησης είναι το προπονητικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο σύμφωνα με τις δικές σας ατομικές ανάγκες το οποίο λαμβάνει υπόψη  τα σωματομετρικά σας χαρακτηριστικά, το προπονητικό σας επίπεδο, τους πιθανούς τραυματισμούς ή ευαισθησίες που έχετε και φυσικά το στόχο σας.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν είναι αυτό που θα βρείτε στα περιοδικά, σε κάποιο άρθρο στο ίντερνετ  και σίγουρα δεν είναι το πρόγραμμα του φίλου-ης σας. Ακόμη και το δικό σας παλιό πρόγραμμα δεν είναι πλέον λειτουργικό και αποδοτικό για εσάς καθότι είστε σε μία άλλη προπονητική χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχετε βελτιωθεί και έχετε ανάγκη από κάτι διαφορετικό είτε είχατε κάποιο αναπάντεχο γεγονός (τραυματισμό ή αναγκαστική διακοπή της άσκησης για άλλους λόγους) το οποίο σας κράτησε σε χαμηλότερο επίπεδο από το επιθυμητό.

Το πρόγραμμα αυτό λοιπόν μπορεί να σχεδιαστεί μόνο από πιστοποιημένους γυμναστές-personal trainers ύστερα από μία προσωπική συνέντευξη μαζί τους.

Ένα σωστό προπονητικό πρόγραμμα είναι διαχωρισμένο σε κύκλους. Κάθε κύκλος στην προπονητική αφορά και μία διαφορετική προσαρμογή. Σε κάθε αλλαγή κύκλου γίνεται έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επετεύχθησαν οι στόχοι του προηγούμενου. Υπάρχει συχνή διαφοροποίηση των στοιχείων της προπόνησης (σετ, επαναλήψεις, διάλλειμα, ένταση, ασκησιολόγιο) με σκοπό την αποφυγή σταθεροποίησης (πλατό ή φράγμα προπόνησης). Το τελευταίο στοιχείο είναι ίσως και το πιο σημαντικό καθώς αποτελεί τη συχνότερη αιτία σταθεροποίησης της απόδοσης παρά την αυξανόμενη προσπάθεια του ασκουμένου.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ένα ραντεβού για την δικής σας προσωπική συνέντευξη και το δικό σας εξατομικευμένο προπονητικό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους.

Για τους κατοίκους εκτός Θεσσαλονίκης η συνέντευξη θα γίνεται μέσω Skype.

Θέλετε περισσότερα; Απλά εγγραφείτε...

Μείνετε συνδεδεμένοι

FitnessMania.gr

Επικοινωνήστε