ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Αν και σπάνια συμπεριλαμβάνουμε το χοιρινό κρέας στα πλαίσια μίας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, το ψαρονέφρι αποτελεί την καλύτερη λύση σε αυτήν την περίπτωση. Η παρακάτω συνταγή εκτελείται εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτείται να χρησιμοποιήσετε πολλά σκεύη μαγειρικής μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι το πλύσιμο μετά είναι το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης!
Υλικά:
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι - πιπέρι
- Soy sauce
- Βαλσάμικο ξύδι
- Μέλι
- Φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη)
Εκτέλεση:
- Σε ένα χαμηλό ποτήρι βάζουμε 2 κουταλιές του γλυκού μέλι, ¼ του ποτηριού soy sauce, ¼ του ποτηριού βαλσάμικο, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να απελευθερώσουν τα μυρωδικά το άρωμά τους.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα παραπάνω υλικά και ρίχνουμε το κομμένο ψαρονέφρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10’ να τραβήξει.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι και αφήνουμε περίπου 5’-7’ από την κάθε πλευρά.
- Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα μεγάλο πιάτο και αφήνουμε τη σάλτσα που έχει μείνει από τα υλικά στο τηγάνι για ακόμη 2’ σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τη σάλτσα αυτή πάνω από το ψαρονέφρι στο πιάτο η οποία έχει πήξει και είναι σαν γλάσο. Προσθέτουμε αν θέλουμε έξτρα φρέσκα μυρωδικά και φρέσκο πιπέρι.