ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ

022

Φυσικά από τις συνταγές του fitnessmania.gr δε θα μπορούσε να λείπει μία συνταγή με βάση το κοτόπουλο. Όλοι όσοι ασχολείστε με τη γυμναστική και προσέχετε τη διατροφή σας το μαγειρεύετε σχεδόν σε καθημερινή βάση. Το δυσάρεστο είναι ότι τις περισσότερες φορές το κλασσικό φιλέτο σας στεγνώνει

και στην καλύτερη περίπτωση μπορείτε να το φάτε μόνο εκείνη την ώρα που το μαγειρέψατε. Η συνταγή αυτή θα σας λύσει τα χέρια και θα κάνει το φιλέτο σας νόστιμο και ζουμερό κάθε φορά.

Υλικά:

  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση: 

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους. Σε δυνατή φωτιά αφήνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή wok να πάρει θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο σκέτο (χωρίς λάδι/αλάτι). Το αφήνουμε και ανακατεύουμε κάθε λίγο μέχρι να ροδίσει ενώ προσέχουμε να μην το αφήσουμε πολύ ώρα και στεγνώσει. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και στο ίδιο σκεύος που χρησιμοποιήσαμε για το κοτόπουλο βάζουμε το κρεμμύδι που έχουμε πριν κόψει σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει λίγο μαζί με το ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμο το κρεμμύδι προσθέτουμε το κοτόπουλο από το πιάτο και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε λίγο αλάτι, το κάρυ, τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά πάνω στο μάτι.

Σερβίρουμε μαζί με ρύζι basmati και στο μαγειρεμένο κοτόπουλο μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο κόλιανδρο σε κομματάκια.

Θέλετε περισσότερα; Απλά εγγραφείτε...

Μείνετε συνδεδεμένοι

FitnessMania.gr

Επικοινωνήστε